WSSE Kielce

Font Size

Cpanell
Jesteś tutaj: Start Żywność Informacje ogólne

Żywność i Żywienie

Oddział Higieny Żywności, Żywienia i Przedmiotów Użytku

Tel. 041 345 67 81, 366 00 39 w. 218, 041 365 54 18
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi.


Zadania PIS w zakresie zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, żywienia, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz kosmetyków, m.in:

  • Rejestracja podmiotów działających na rynku spożywczym
  • Nadzór nad przestrzeganiem przez podmioty działające na rynku spożywczym przepisów prawa żywnościowego
  • Nadzór nad suplementami diety, środkami spożywczymi specjalnego przeznaczenia żywieniowego i wzbogacanymi
  • Nadzór nad stosowaniem substancji dodatkowych, aromatów i rozpuszczalników

 Zadania, więcej...

Żywność i zywienie - najnowsze komunikaty

Ostrzeżenie przed ofertami dotyczącymi „przeciwwirusowych” produktów spożywczych

Na stronie internetowej Głównego Inspektora Sanitarnego w zakładce aktualności zostało zamieszczone ostrzeżenie przed ofertami dotyczącymi „przeciwwirusowych” produktów spożywczych...

Więcej…

Informacja Głównego Inspektora Sanitarnego w sprawie wyrobów piekarniczych

Na stronie internetowej Głównego Inspektora Sanitarnego w zakładce aktualności została zamieszczona informacja w sprawie wyrobów piekarniczych...

Więcej…

Ostrzeżenie: Wycofanie produktu pn. „Snack Day, Chipsy paprykowe, 175 g” z datą minimalnej trwałości 28.09.2020 oraz 19.10.2020

Więcej…
Jesteś tutaj: Start Żywność Informacje ogólne